Sociala medier är en stor del av vårt samhälle idag. Det är genom dessa kanaler som vi håller kontakten med nära och kära, visar upp våra liv från den bästa sidan och mycket mer. Det ska bli intressant att se hur våra sociala medier kommer att utvecklas i framtiden.

Mer fokus på privatlivet

Väldigt många använder sociala medier men det börjar bli lite problematiskt eftersom man inte riktigt vet vem som har koll på våra beteenden online. Det sägs att sidor som Facebook vet att förhållanden ska ta slut innan de gör det. Därför vill folk att sociala medier ska bli mer privata.

Betallösningar och nya affärsmodeller

Att handla och marknadsföra genom sociala medier har blivit väldigt populärt och det finns många olika betallösningar online. Det här kan göra att sättet som vi normalt sett har gjort affärer på kommer ändras i framtiden tack vare sociala medier. Allt fler företag har börjat lägga fokus på sin digitala strategi.

Det finns de som är oroliga för att det kommer finnas nackdelar med att allting kommer gå igenom sociala medier. Dels finns det såklart en oro med att dessa kommer styra allting som händer på marknaden men också att sociala medier har tillgång till väldigt privata konversationer och så vidare.