De bästa plattformarna för sociala medier är Facebook och Instagram, särskilt när det gäller kommunikation. När det gäller innehåll som streamad media är YouTube och Twitch några av de bästa för tillfället. De ligger i topp både när det gäller antal följare och användare. För företag är Linkedin ett givet alternativ.

Vad gör en social medieplattform bra?

Användarvänlighet är a och o när det kommer till en väl fungerande plattform. Ytterligare en punkt som är viktig är mängden användare. Användarna blir givetvis fler när plattformen fungerar väl, så dessa två delar hänger ihop. Möjlighet till olika former av interaktion med andra användare är också väldigt viktigt.

Mobilanpassade sociala medier

Alla de sociala medier som ligger i topp är anpassade för mobila enheter och detta är också något som gör en plattform bra. Möjligheten att surfa via mobilen gör att användarna är tillgängliga i tjänsten hela tiden. Ett bra exempel på detta är Facebook Messenger. Denna app fungerar alldeles utmärkt i mobila enheter.

Du får dessutom notiser i form av vibrationer eller ljud när någon vill dig något och du kan även ringa precis som ett vanligt samtal. Kostnaderna för samtalet blir även lägre tack vare att du endast betalar för datamängden. I Sverige har vi så pass bra abonnemang att detta inte är ett stort problem.